Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 5 de juny del 2011

Les emissions de CO2 no disminueixen




Les emissions de CO2 han arribat al seu nivell més alt el passat 2010, depassant un 5% el seu rècord anterior establert a l'any 2008. Es tracta d'un "greu retrocés" en la lluita contra l'escalfament global, segons l'anunci fet el dilluns passat per l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

Aquest rècord fa témer un augment de la temperatura per sobre del llindar de 2ºc, més enllà del qual podria arribar un "canvi climàtic perillós", segons els científics.
Dades no publicades de l'AIE mostren que la recessió mundial ha tingut molt poc impacte en les emissions del 2010, on l'increment va arribar a 1,6 Gt de CO2 alliberat al medi en comparació amb el 2009.

"Aquesta és la pitjor notícia en matèria d'emissions" de CO2, segons ha assenyalat al diari britànic The Guardian, l'economista en cap de l'AIE, Fatih Birol. "S'ha convertit en un repte molt difícil el poder mantenir-se per sota dels 2ºc. Les perspectives són dolentes."

Més enllà dels 4ºc l'any 2100

Per escapar dels pitjors efectes del reescalfament, l'AIE ha advertit que les emissions anuals de CO2 no han d'excedir de les 32 gigatones a l'any 2020. No obstant això, segons les últimes estimacions, aquestes emissions ja van ser de 30,6 gigatones el 2010.

Nicholas Stern, de la London School of Economics, autor d'un important informe sobre el canvi climàtic, estableix les pitjors conseqüències si les emissions de CO2 no disminueixen. Les projeccions realitzades "suposen que hi ha un 50% de probabilitats que la temperatura augmenti per sobre dels 4ºc l'any 2100", ha dit a The Guardian. "Un augment així pertorbaria les vides i els mitjans de centenars de milions de persones a tot el món, això comportaria un ampli moviment migratori i altres conflictes".


Informació extreta de: www.ecodiari.cat/inici