Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 de juny del 2011

Lenticulars amb l'arribada de l'estiu


Altocúmulus lenticularis vist aquesta tarda.


Les primeres hores d'estiu a Palamós, ens han portat una ambient plenament estiuenc, com no podia ser de cap altre manera, amb l'astre rei com a protagonista. Juntament amb el Sol, també hi ha hagut l'aparició d'alguns Altocúmulus lenticularis força fotogènics i també algun núvol baix impulsat pel vent de llebeig.

Pel que fa a altres dades del dia., temperatura màxima 22,6ºc, mínima 19,6ºc. Estat de la mar amb marejol o maror. Vent de garbí o llebeig a 15/25 km/h de mitjana, ratxa màxima 40 km /h. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 77 %. Dades de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia assolellat, amb algun núvol alt i baix decoratiu. A la resta de la demarcació també hi predominarà el sol i alguns núvols alts. Poden caure alguns ruixats i algun focus tempestuós al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 30/33ºc a l'interior, els 21/24ºc a la costa i els 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 14/16ºc a l'interior i fins a 11/13ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llebeig, a 6/10 nusos, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de garbí o xaloc a 6/8 nusos., al nord del Cap de Begur es pot arribar a 10/16 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de component sud-est o calma. A la nit hi haurà vent de gregal a 6/10 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner, es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de sud-oest, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem mar de fons de xaloc, amb marejol o maror. A la tarda i a la nit es mantindrà la mar de fons de llevant o xaloc, amb onatge superior al mig metre.