Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 20 de juny del 2011

Garbinada


Imatge d'aquest migdia a la Platja Gran, amb els patins de vela aprofitant el vent de llebeig.


El vent de llebeig que ha bufat avui, degut a l'acostament d'un sistema frontal poc actiu, es tornarà a repetir aquest dimarts, fet que tornarà a facilitar la tasca dels monitors de vela de l'escola de la Platja Gran.

Tal i com mostra la imatge de l'encapçalament, els patins de vela coneguts com a "Hobie Cat", han navegat amb unes condicions ideals, ja que el vent de sud-oest ha bufat de manera sostinguda des de mig matí, a uns 15/25 km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 40 km/h.

Pel que fa a altres dades del dia., temperatura màxima 22,9ºc, mínima 15,4ºc. Estat de la mar amb marejol o maror. Estat del cel serè, amb calitja. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 89 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós s'espera un dia assolellat, amb algun núvol alt i baix decoratiu, amb ambient xafogós. A la resta de la demarcació tindran una jornada molt càlida, sobretot a l'interior, amb algunes nuvolades que a partir de migdia poden deixar algun petit ruixat al Ripollès o Cerdanya.

La temperatura màxima rondarà els 22/24ºc a la costa, els 30/35ºc a l'interior, especialment a l'interior de l'Alt Empordà i al Rosselló, on poden assolir els 35ºc., al Pirineu es pot arribar a 25/30ºc. La mínima pot baixar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 18/20ºc a l'interior de l'Empordà i fins a 12/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llebeig, a 8/10 nusos al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent de llebeig a 15/20 nusos, igual com a la tarda A la nit hi haurà vent de llebeig a 8/10 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner, es mantindrà amb marejol o maror al llarg de les properes hores i fins dimarts al vespre. A la nit hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins.


Mapa de vent en superfície previst per dimarts a migdia. Font: meteocat.com