Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 12 de juny del 2011

Dilluns amb més ruixats i tempestes


Imatge de la posta de sol d'avui amb senyals de canvi de temps. Observeu el cel empedrat i les esteles dels avions molt amples.


Després d'un cap de setmana marcat per l'ambient ennuvolat que s'ha mantingut fins avui al migdia, aquest dilluns tindrem un nou augment de la inestabilitat, degut al pas d'un altre solc d'aire fred que ens portarà el creixement de moltes nuvolades, sobretot a l'interior de la demarcació, amb alguns ruixats o alguna tempesta de forta intensitat acompanyada per calamarsa o pedra.

Aquestes precipitacions poden acumular 20 mm en només 30 minuts., per això, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per a la majoria de comarques nord-orientals de Catalunya. Localment, no descarto que les pluges puguin superar altre vegada els 40 o 50 mm, amb inundacions puntuals en zones propenses. Es recomana estar atent a l'evolució de la situació al llarg de demà a la tarda, ja que els fenòmens de temps sever podrien aparèixer a qualsevol indret de l'interior de la demarcació gironina i puntualment també a la costa, tot i que amb menys intensitat.

Pel que fa les dades del dia a Palamós., màxima 22,5ºc, mínima 16,2ºc. Estat del cel cobert al matí, més assolellat a la tarda. Vent de component sud a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol generalitzat a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 79 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat abundant. Podrien caure alguns ruixats o alguna tempesta, amb abundant aparell elèctric i forta intensitat de precipitació, a partir de migdia i al llarg de la tarda. A la resta de la demarcació s'espera un dia molt inestable, amb ruixats i tempestes localment fortes, especialment a l'interior, sobretot cap a l'Alta Garrotxa i les Salines, el Gironès, el Pla de l'Estany o la Selva. Precaució.

La temperatura pot pujar fins a 21/23ºc a la costa, fins a 22/24ºc a l'interior i fins a 16/20ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 14/16ºc a la costa i pre-litoral i els 8/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a 6/8 nusos de llebeig, amb gregal a 8/10 nusos al nord del Cap de Begur, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent de llebeig a 8/12 nusos. A la tarda s'espera que entri vent de ponent fluix. A la nit hi haurà tramuntana a 10 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector es preveu amb mar arrissada o marejol, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera marejol generalitzat. A la tarda tindrem mar arrissada. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins.



Mapa de precipitació en 3 hores previst per dilluns a la tarda.