Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 29 de juny del 2011

Avui encara ha fet més calor


Posta de sol d'avui.


Tal com era de preveure, avui a Palamós encara ha fet més calor que la jornada anterior. Si ahir es van assolir 24,8ºc, avui hem arribat fins a 26,5ºc. A la nit tampoc ens hem deslliurat de les altes temperatures, ja que el termòmetre només ha baixat fins a 21,5ºc., això significa que hi va haver una nit tropical (quan la mínima és superior a 20ºc).

Aquest augment de les temperatures és degut als vents de component nord i oest reescalfats que han bufat. Encara que sembli contraproduent, fins que els vents de garbí no es tornin a imposar les temperatures no baixaran., per contra, la humitat també tornarà a augmentar i amb ella la xafogor.

Pel que fa a altres dades del dia., estat del cel amb predomini del sol a les hores centrals, amb alguns núvols alts que han enterenyinat el cel a la tarda., també han aparegut núvols baixos i mitgencs que han donat una bonica posta de sol vermellosa. Sembla que aquesta posta de sol indica el vent de nord previst per les properes hores.

El vent ha bufat amb direcció variable, ratxa màxima 27 km/h mestral. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 82 %, mínima 55 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós es preveu un dia amb predomini del sol, especialment a la tarda., al llarg del matí poden aparèixer núvols baixos a estones abundants. A la resta de la demarcació preveiem un dia força assolellat, no obstant, les nuvolades de tarda poden ser presents en sectors del Pirineu i poden deixar algun ruixat local en aquest indret.

La temperatura màxima pot rondar els 30/32ºc a l'interior, els 25/28ºc a la costa i els 20/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 8/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 12/18 nusos al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous., al nord del Cap de Begur i mar endins, es poden superar els 25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 10/12 nusos al nord del Cap de Begur. A la tarda hi haurà vent fluix de component oest. A la nit la tramuntana es tornarà a reforçar fins a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i maror, amb mar de fons de nord, mar endins. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit tindrem forta maror mar endins i marejol arran de costa.