Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 26 de juny del 2011

Ambient xafogós


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per aquest dilluns a les 15:00 h. Font: meteocat.com


Les jornades de Festa Major han vingut marcades per un ambient cada vegada més càlid i xafogós, situació típica d'aquestes dates. L'estat del cel s'ha mostrat plenament assolellat, amb l'excepció del divendres passat on hi hagué algun núvol baix.

La temperatura va començar siguent força suportable, ja que el divendres s'assolí una màxima de 23,5ºc., malgrat tot, aquest diumenge la temperatura ja s'ha enfilat fins a 25,7ºc.

Gràcies a la marinada, arran de costa aquesta temperatura s'ha pogut mantenir a ratlla, en canvi, només d'allunyar-nos una mica de l'efecte termorregulador de la brisa marina, ja trobem temperatures que freguen els 30cº, com els 29,2ºc de Calonge. En altres indrets de l'interior de la demarcació han superat els 30 cº, com els 34,1ºc de Girona-Devesa.

Pel que fa a altres dades d'avui diumenge., temperatura màxima 25,7ºc, mínima 19,4ºc. Estat del cel amb algun núvol alt. Vent amb predomini del component sud a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 16 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 87 %, mínima 46 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia assolellat, amb molta calor i xafogor. La mateixa situació es donarà a la resta de la demarcació, amb temperatures més elevades a l'interior, però sense tanta humitat. També podran aparèixer alguns núvols alts decoratius i alguns núvols d'evolució al Pirineu.

Les temperatures màximes rondaran els 25/28ºc a la costa, els 30/36ºc a l'interior i els 25/30ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa i interior, i fins a 12/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud fluix i estones de calma, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns., al nord del Cap de Begur el garbí pot bufar a 15 nusos. Al matí tindrem vent de garbí a 12/16 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 14/18 nusos. A la nit s'espera vent fluix de garbí.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrisada i una mica marejol mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda hi pot haver maror generalitzada (ones d'entre 0,6/0,9 m). A la nit hi haurà marejol.