Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 19 de juny del 2011

Aires de juny


Les atraccions de la Festa Major ja són aquí.


Quan falten poques jornades per començar la Festa Major, l'ambient típic d'aquestes jornades ja es respira per tot arreu amb l'arribada de les atraccions.

Tot i que ens trobem a la segona quinzena de juny, podem dir que les temperatures es mantenen en valors força suportables, gràcies al vent fresc del nord que ha bufat durant la nit passada, i també pels nombrosos intervals de núvols baixos que han anat apareixent a les hores centrals de la jornada. Aquests núvols han tornat a fer la guitza als banyistes., curiosament, al llarg del matí i a últimes hores de la tarda el cel estava més serè.

Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 20,9ºc, mínima 17,2ºc. Vent amb predomini del component nord i est fins a migdia, amb garbí a la tarda, a uns 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 31 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 75 %, mínima 48 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia assolellat, amb algun núvol alt i baix decoratiu. A la resta de la demarcació hi haurà un dia amb predomini del sol i alguns núvols d'evolució en zones de muntanya., no es descarta que caigui algun ruixat local al Pirineu.

La temperatura pot rondar els 30/33 ºc a l'interior, els 22/24ºc a la costa i els 20/27ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 12/15ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix del nord o de l'oest o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí entrarà garbí a 8/10 nusos. A la tarda s'espera vent de garbí a 12/16 nusos, amb ratxes superiors. A la nit es mantindrà la garbinada a 15 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es preveu amb mar arrissada o calma, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda s'espera maror generalitzada (ones d'entre 0,6/0,9 m). A la nit es mantindrà la maror.



Esperem que durant la Festa Major també llueixi el Sol.



Monument a la gent de mar. Obra de Joan Abras que aquests dies estarà molt acompanyada.